zaterdag 12 juli 2014

Dauwdruppels + links naar andere fotografie-blogs

~ Verborgen schoonheid is te vinden in kleine details ~

Ik vind het mooi om tijdens het fotograferen details vast te leggen, en in de foto een 'uitzicht' te laten ontstaan die je niet zou zien zolang je 'gewoon' kijkt. Verborgen schoonheid...

Vanmorgen heb ik het vroege ochtenddauw eens 'onder de loep' genomen. Zo ontdekte ik dat die groene miniatuur stengels in combinatie met regendruppeltjes samen iets prachtigs creëren. Maar ook andere combinaties zijn eindeloos prachtig. Helaas kon ik geen spinnenwebben vinden ;)

Jammer genoeg is mijn camera maar een simpel dingetje en kan het details niet heel scherp vastleggen. Het kan namelijk veel scherper!

Soms, als ik naar zulke prachtige details staar en geniet van het uitzicht, stel ik me voor hoe het zou zijn als ik zelf een miniatuurtje was in deze prachtige wereld. Een wereld die voor ons mensen grotendeels verborgen blijft als we ons niet ´klein maken´ om te kúnnen zien wat er bestaat.

En dat is niet alleen in het gras zo. Er schuilt zo veel moois in deze verborgen wereld! Gods schepping is oneindig groot en haar schoonheid eindeloos fascinerend!

Eigenlijk zou je het gewoon eens een tijdje moeten 'bewonderen' om je te 'verwonderen' :)
Er zijn hier in bloggerland enkele fantastische fotografen die hun kunst delen op hun blog. Ik volg ze dan ook graag!

Hieronder een paar links naar de blogs (het kijken waard!):

www.natuurlijkdeveluwe.blogspot.nl
www.jhvannieuwamerongen.com
www.godisindestilte.blogspot.nl
www.krimpenerwaard.blogspot.nl

Weet je nog een mooie blog? Breng me op de hoogte!

Bewonder en verwonder je!

 © Tineke van 't Veer- Venhuizen

10 opmerkingen:

 1. Dank voor het noemen van mijn blog, Tineke. Ik probeer inderdaad ook tot verwondering te wekken over die schoonheid in de schepping. Onze God is groot en dat blijkt vooral in Zijn oog voor detail, van het kleine en breekbare, het iele en fragiele, het kwetsbare, zoals wij mensen ook zijn. Maar doe jezelf niet tekort hoor, want die camera van jou heeft dat prima in beeld gebracht. Zelfs met een peperdure camera valt het nog niet mee om volmaaktheid in beeld te krijgen, er mankeert altijd wel iets aan. Maar het gaat er in de eerste plaats maar om of we er wel oog voor hebben en er niet langs heen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie en je complimenten :) Zoals jij dat zo mooi zegt: 'God is groot en dat blijkt vooral in Zijn oog voor detail.' Dat is nou precies wat ik wilde zeggen! Prachtige blog heb je!

   Verwijderen
 2. Hé wat leuk dat je mijn weblog er ook tussen hebt gezet Tineke. Vergeleken met de foto's van Anton zijn mijn foto's maar 'probeersels' maar goed, ik doe mijn best. Sinds kort heb ik een nieuw fototoestel met meer mogelijkheden dus ik probeer van alles uit. Er is zoveel moois te zien hier vlakbij ons huis in ons bos dat ik het graag deel met anderen.
  Dank je wel voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je 'probeersels' zijn altijd erg mooi Wendy, De foto's uit het bos vind ik ook erg mooi! Heb je ook zandverstuivingen daar? Lijkt me ook Prachtig! En bedankt natuurlijk voor je complimenten :)

   Verwijderen
  2. Hier in de buurt hebben we geen zandverstuivingen voor zover ik weet. Wel bos én strand én hei. Genoeg om prachtige plaatjes van te schieten.

   Verwijderen
 3. Jouw foto's zijn overigens ook prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondanks dat simpele cameraatje zoals je zelf zegt heb ik ontzettend genoten van je prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's, van die diamantjes op het gras. Geniet rustig verder van al dat moois in de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, lijken net kleine diamantjes :) Dank Arlinde!

   Verwijderen