dinsdag 6 maart 2012

Ik schrijf, ik leef

Het liet me niet los vandaag. Het denken over leven. Over de inhoud. De verpakking. Het uitten van en verlangen naar het gevoel dat het geeft, dat je leeft.

Zou het iets kunnen betekenen een gedachte op te schrijven en te delen? Heb ik iets te vertellen, dat waardevol zou kunnen zijn? Of is het maar eenvoudige taal, te bescheiden,  misschien wat alledaags?
Schrijven is mijn passie, daar vind ik harmonie, hoop, vertrouwen, inzicht en zelfreflectie. Ik ga intenser door het leven, het zet me aan tot denken en doet me beseffen waar ik voor sta. Maar ik ben ook op zoek. Ik kijk uit naar andere verhalen, waarin ook iets staat over het bestaan en hoe je zou kunnen leven, of zelfs overleven. Van hen die, net als ik, ook zoeken naar andere verhalen, die zeggen: nee, je bent niet de enige op deze aarde.
Je zoekt en vind: een herkenning, een bevestiging.

Een wandeling in maart


In mijn gedachten, en zeker op stille avonden, zoek ik naar een vriend, naar woorden die een ander heeft geschreven, die op zijn beurt iets vertellen wil, aan mij, aan jou. Misschien alleen aan zichzelf. Aan God.

Een wandeling in maart


Als ik loop langs stille paden, langs wegen waar ik (bijna) dagelijks loop. Dan krijgen losse woorden vorm en ontpoppen zich in een idee, die ik graag wil schrijven en wil delen met de wereld om me heen.

Wat wil ik delen, wat is mijn doel? Er zijn blogs die vertellen over een persoonlijk leven, over verdriet en pijn. Blogs waar men op zoek is naar vreugde en zo mooi vertellen wat ze hebben gevonden. Over het managen van het huis wat nooit zal ‘vervelen’ en waar handreikingen worden gegeven om er plezier in te vinden. Er zijn blogs waarbij je heerlijk geïnspireerd wordt in het koken en bakken. Over bewust leven en over zuinigheid. Blogs over geloof en spiritualiteit. Over het leven met de Heiland, God de Vader, leven met een doel, die je wijst naar een weg die uitkomt in Zijn Koninkrijk.

Een wandeling in maart


Bloggen kan de moeite waard zijn, bloggen kan spannend zijn, soms eng en soms wordt je er moedeloos van, allemaal op hetzelfde moment. Soms ben ik niet meer zo enthousiast als mij het gevoel bekruipt dat ik alleen maar schrijf aan mijn pc. Zou iemand het lezen, maakt het voor een ander iets uit?

Een wandeling in maart


En dan denk ik weer na over het leven. Over wat ik weer schrijven zal. En echt, soms weet ik het gewoon even niet.

Dus vandaag maar een verhaal over de vraag die me zo bezig houd.

Over bloggen.

Over leven.

Over inhoud.

13 opmerkingen:

 1. hi sister passing to ask you this..im hosting a bloghop on tuesday im trying...we all are busy people but this way we can get to now other blogs too..its simpel just link up any devotional or something you want to share..you will see it at my blog just follow the instructions your adress will not be shown..help me here if you can...you can also pass the html from the linky to your own blog if you like...thank you so much if you do..you can link craft whatever you like..thank you again..loves soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Tineke,
  Dank je voor deze blog. Goed dat je je twijfels beschrijft. Soms is het inderdaad moeilijk als je achter je PC zit en het idee hebt dat niemand er iets aan heeft. Toch wil ik je bemoedigen door te zeggen dat je soms gewoon door het bloggen van één zin of regel een ander hart kan raken. Ik heb ook wel eens het gevoel gehad dat het een beetje zinloos was wat ik schreef, maar er zijn altijd mensen die het lezen en voor wie juist op dat moment het datgene was wat ze nodig hadden. Laat je leiden door Gods Heilige Geest ook al voel je het soms zelfs anders.
  Je foto's zijn op zich ook heel inspirerend.
  Groetjes,Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk hoor. En je weet niet wie er aan de andere kant zit en wie het leest en hoe het een ander hart kan raken. Denk als je je idd laat leiden door de Heilige Geest, dat het dan altijd waardevol is om te schrijven.
   Bedankt voor je bemoediging Wendy!

   Verwijderen
 3. Schrijven is vaak in eerste instantie aan en voor jezelf, is mijn ervaring. Als een therapie die oplucht. Laten we dus maar lekker blijven schrijven :) Mooie plek om te wandelen trouwens! groet, -hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die ervaring heb ik ook. Mooi is dat he! En ja, we blijven schrijven:) Bedankt Hans!

   Verwijderen
 4. Ik geniet van om interessante blog. ( zoals die van jou ) Vooral variatie vin ik leuk. Ja, de gevoelens die je benoemt - eigenlijk zijn dat ook mijn gevoelens. Ik waardeer het als mensen iets van zichzelf laten zien op hun blog. Ik heb nog wel leuke tips waar je over kan schrijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik waardeer het ook altijd heel erg als men eerlijk is en oprecht. Ook op een blog, dat vind ik ontroerend en juist dan raakt het mij! Ben heel erg benieuwd naar je tips Roos, ik hoor ze graag van je. Ik zou er nog echt over schrijven ook, dus laat maar weten:)

   Verwijderen
 5. Loved your post today as the topic was on my heart today also. I can't begin to tell you how bloggers have blessed my life and given me encouragement, insight, and inspiration. I am new to your blog and am so glad to have found it with it's timely posts and beautiful pictures. Let me share with you what was on my heart this morning...My friend shared, "I loved your blog this morning. You are definitely bearing fruit even in your pain and illness." My response, "Thanks for your comments on my blog. Sometimes I wonder if I am not just wasting time, but it does seem to settle me and keep me quietly sitting down and being reflective and somewhat productive." Your blog post was a real blessing to me this morning!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je dat je je reactie wilde delen op mijn blog Gen! Het geeft weer zoveel moed om te blijven schrijven. Het reikt nog verder dan ik had gedacht...:)
   Alle eer aan God!

   Verwijderen
 6. Bloggen is voor mij een samenkomstvorm. Misschien een heel moderne maar toch ervaar ik het zo. Niet ter vervanging van de (noem het) normale samenkomsten, maar zeer zeker wel als aanvulling op deze wekelijkse kerkgang. Ergens is christelijk bloggen een kleine kerk op zich. Net als een gezin een kerk in het klein is waar je elke dag mag voorgaan. Niet vanaf een preekstoel maar vanaf de grond waar je op staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He lieve Tineke, ik lees je blogs altijd met veel plezier en genoegen! Wilde ikje ff laten weten
  Liefs Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Esther! Wat leuk dat je een bericht achterlaat! Fijn dat je met plezier en genoegen leest;)
  Veel liefs, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen