woensdag 29 februari 2012

Nieuw uiterlijk en oude ideeën; geïnspireerd door de komst van de lente

Deze week is het voorjaarsvakantie. Voorjaar, wat klinkt dat heerlijk!Afgelopen zondag, na een heerlijke wandeling in het voorjaarszonnetje, startte ik mijn computer op en ging naar mijn blog. Bewogen door de komst van de lente vond ik het uiterlijk van mijn blog wat donker lijken. Warm, maar donker. Een mooi uiterlijk voor in de winter, voor de donkere dagen.
Nu ik een klein beetje van de lente heb geproeft, begin ik behoorlijk zin te krijgen in dit seizoen vol wonderen; vooral genieten, maar ook voorjaarsschoonmaak, opruimen, opfrissen. En zo ook mijn blog. Een nieuw uiterlijk gecombineerd met oude plannen. Mijn blog was in het bijzonder bedoeld om te inspireren en te bemoedigen door middel van 'gewone' dingen, maar waarin vaak iets 'bijzonders' te vinden is (inzicht, energie).
De laatste tijd verschenen er voornamelijk overdenkingen en korte verhalen. Ik ben het idee, waarmee ik aanvankelijk schreef, een beetje uit het oog verloren. Berichten die iets laten zien uit het dagelijks leven, de harde kern, de scherpe randjes, maar ook het mooie en unieke van het leven. Over momenten waaruit je iets kunt leren, naar iets doet verlangen, of de momenten waar je gelukkig van wordt en die je graag wilt onthouden. Schrijven, als in een 'open' dagboek.

Ondanks dat het vandaag miezerde buiten, heb ik tijdens een wandeling met mijn kleine meiden toch een stukje van het voorjaar gezien; groene knopjes in kale struiken. Eva zocht naar de paarden die een paar straten verderop vaak op een weiland staan. Helaas stonden ze er vandaag niet. Toen begon ze over wortels en konijnen:). Ja, ze zou wel een konijntje in huis willen hebben. Hmm, binnenkort maar eens kijken in de dierenwinkel. Zou zo leuk zijn als het weer aangenaam wordt buiten.

Door de komst van het voorjaar heb ik zin om naar buiten te gaan, om te genieten van het licht, de kleuren, de geuren, van alles waarin de lente spreekt: Kom, en geniet van mij!

Een paar voor(jaars)proefjes vanuit het allermooiste lentepark...
4 opmerkingen:

 1. Oh, wat een mooie frisse kleuren, ik ben dol op bloemen en ja... misschien halen we zo de lente wat dichterbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je blog erg mooi en fris. Laat de lente maar komen. Prachtige foto's van de bollen en het lam. Wij hebben vorige week ook twee lammetje gezien, in het voorbijrijden. Zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig al die kleuren! Ik heb ook zin in de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Tineke

  Fijn dat we elkaar dan gevonden hebben want er zijn niet zo heel veel christelijke bloggers die actief zijn. Daarnaast heb ik een nieuwe start moeten maken omdat mijn oude weblog op weblog.nl ter ziele ging samen met duizenden anderen vanwege een mislukte migratie. Vreemd genoeg verlies je dan met het opzetten van een nieuw weblog veel contacten maar, en dat is het leuke, je krijgt er ook weer anderen bij.
  Ik groet je vanuit een nu donker geworden polder.
  Fotografie is ook mijn ding en als je het lammetje ziet krijg je weer helemaal zin in de lente.

  Zie ook: http://krimpenerwaard.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen