donderdag 17 mei 2012

Hemelvaartsdag: Een dag om onze toekomst te vieren! (een paar songs voor deze dag van Selah)

Ik weet niet precies welk lied toepasselijk is voor Hemelvaartsdag. Ik heb er een paar gevonden die voor mijn gevoel mooi aansluiten op een dag waarop we herinnerd mogen worden dat Jezus naar de Hemel is gegaan, zittend aan de rechterhand van God, om daar een plaats voor ons te bereiden.

Misschien is er nog een ander lied wat mooi aansluit bij de betekenis van Hemelvaart..?
Weet jij er één?"Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de hemel staarden, stonden er opeens twee mannen in witte gewaden bij hen. Ze zeiden: Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan."
(Handel.1:9-11)
4 opmerkingen:

 1. Hemelvaart is eigenlijk nauwelijks over te praten, over te preken of over te zingen. JEzus' hemelvaart is maar summier beschreven in de Bijbel. Hij vloog weg op een wolk. Weg..
  Hemelvaart is eigenlijk een feest van IK-kom-terug!! Wees niet bezorgd! Behold, I, the Great I Am, will return!
  Ken niet een specifiek lied over Zijn hemelvaart, maar deze liederen van Selah zijn prachtig!
  Inderdaad Tineke: Toekomst! Verwachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij lazen 's-morgens aan tafel een psalm. "God is opgevaren onder gejuich, de HERE onder bazuingeschal. (Ps. 47 : 6, 7). Psalmzingt Gode, psalmzingt, psalmzingt onze Koning, psalmzingt'.
  Dat kan je ook prachtig zingen op hemelvaartsdag natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen