Vaak sta ik zondag's in de keuken iets nieuws te maken van chocola om mijn chocolaterie aan te vullen. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik een heerlijk en makkelijk recept uitgezocht: de overheerlijke Rocky road fudge.
Op zo'n dag kun je er eigenlijk niet omheen: Liefde. 14 februari is nou eenmaal een dag waarop het over liefde gaat. En dat maakt bij iedereen iets los. Maar niet bij iedereen hetzelfde. Voor de dames onder ons die iets minder met Valentijnsdag hebben dan de gemiddelde vrouw en die een dag als deze wat confronterender vind dan andere dagen een kleine troost voor bij de koffie of thee, of gewoon als smul-momentje... Bovendien ook prima voor andere dagen hoor! Heel februari kun je er van genieten als je de rotsjes in een gesloten bakje in de koelkast bewaard.
Op zo'n dag kun je er eigenlijk niet omheen: Liefde. 14 februari is nou eenmaal een dag waarop het over liefde gaat. En dat maakt bij iedereen iets los. Maar niet bij iedereen hetzelfde. Voor de dames onder ons die iets minder met Valentijnsdag hebben dan de gemiddelde vrouw en die een dag als deze wat confronterender vind dan andere dagen een kleine troost voor bij de koffie of thee, of gewoon als smul-momentje... Bovendien ook prima voor andere dagen hoor! Heel februari kun je er van genieten als je de rotsjes in een gesloten bakje in de koelkast bewaard.
Het is -echt waar! super simpel en zóóó lekker!!
Met deze blog doe ik mee aan de blog-Hop event februari 2015 die in het teken staat van 'de liefde'.
Je hebt nodig:
Gooi de marshmallows in een schaal. Voordat je de pinda's er bij gooit, maak je deze eerst wat kleiner.
Gooi daarna de kokosschaafsel er bij.
Leg in een grote taartblik (rond of vierkant maakt niet uit) zilverpapier waarbij aan beide kanten een gedeelte uitsteekt. Die gebruik je op het eind om de chocola in de koelkast te bedekken.
Laat de chocola in een hittebestendig schaaltje in een pannetje kokend water smelten (zodra het water kookt, vuurtje uit).
Meng het geheel goed door elkaar.
Goed uitsmeren en verdelen.
Laat het pakketje ruim een uur in de koelkast liggen zodat de chocola kan harden.
Na dat uurtje kun je de geharde chocola met een mes in kleine blokjes snijden.
Bewaar de rotsjes in een gesloten bak in de koelkast.
Et voilà & bon appétit!
~ ~ ~
~ ~ ~
Oooh dat ziet er verrukkelijk uit, dat ga ik eens proberen :-).
BeantwoordenVerwijderenT is echt lekker :) Succes!
VerwijderenHmmm, ziet er goed uit!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel hoor!
VerwijderenHoi Tineke,
BeantwoordenVerwijderenLeuk al die stap voor stap foto's!
Lijkt me de moeite waard om te proberen.
Ben je nu ook met een nieuw blog gestart?
hoi Dieneke, dankjewel voor je reactie! nou, ik was het van plan, maar uiteindelijk toch gekozen voor een opschonings actie ;)
VerwijderenZiet er heerlijk uit, moet ik eens proberen maken met de jongens, dat zouden ze geweldig vinden :)
BeantwoordenVerwijderenInderdaad super uitgelegd met de foto's, vind ik altijd handiger dan enkel het recept :)
hoi tineke, ik heb nu pas dit gezien, ziet heerlijk uit! ik hou ook van om te kokkerelen en experimenteren...en de fotos zijn super! Nog een gezegende week, liefs soraya
BeantwoordenVerwijderenLekker! Ik heb net een kopje chocola op. Iets gemakkelijker te maken maar wel met echte cacao. (Ga je niet meer verder met die andere nieuwe blog)
BeantwoordenVerwijderenVery great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!
BeantwoordenVerwijderen