maandag 22 februari 2016

Tekenen: na 18 jaar weer een 1e portret!

Nadat de boel vanmorgen weer aan kant was en mijn dochtertje van twee lekker aan het spelen was, ben ik er weer even voor gaan zitten. Tekenen! Ik wilde het na 18 jaar toch weer eens proberen. De laatste tijd ervaar ik dat tekenen mij rust geeft, en dat kan ik best even gebruiken. Portret tekenen was vroeger mijn favoriete bezigheid. Dus heb ik mijn prof potloden weer tevoorschijn gehaald ;) Dit portret is van foto naar schets en zo heb ik mij weer aan het eerste portret gewaagd vandaag...
Hierbij wat foto's van een ochtendje tekenen...

Niet te gedetailleerd kijken hoor, het is de eerste weer na 18 jaar !!

De foto
Het was heerlijk relaxt om te doen en de tijd vloog om! En ik ben best blij, niet perfect, maar ik vind het even goed zo. Voor zo lang niets meer gedaan te hebben, mag ik zeggen dat het toch aardig is gelukt!

En nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar jouw mening !! :)
Wat vind jij?
23 opmerkingen:

 1. Wow Tineke, je hebt echt talent hiervoor. Wat mooi dat je dit na zoveel jaren weer heb opgepakt. Ga er zeker mee door!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Tineke, nóg meer talenten dus! Ik heb vroeger, heel vroeger, ook getekend en geschilderd. Soms kriebelt het nog wel eens. Maar de tijd ... Nu zie ik het weer terug komen bij mijn dochter, zeker als ik die ogen op jouw tekening zie ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Anton! Leuk dat je ook getekend en geschilderd hebt, je kan misschien nog een poging wagen haha ;) Maar je foto's zijn in ieder geval prachtig! Leuk dat je het terug ziet bij je dochter!

   Verwijderen
 3. Ik ben geen expert, maar ik vind het prachtig. Wat leuk om zo iets weer op te pakken na een lange tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moet je expert zijn om iets te kunnen beoordelen?
  Ik ben dus geen expert, maar vind dit zelf op de foto wel een heel erg mooi portret. En tekeningen moet je volgens mij altijd vanaf een afstandje bekijken en dan vindt ik de details veel meer dan goed genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dat prachtig en zo gelijkend met de foto.
  Vroeger heb ik ook veel getekend en geschilderd, heel af en toe maak ik weer iets, maar het handwerken voert toch de boventoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het heel geslaagd en mooi! Fijn om je zo te kunnen ontspannen, ik zou er zeker mee doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Heel sprekend zijn die ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, ik tekenen er voor als ik het zo zou kunnen. Haar ogen spreken boekdelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig Tineke, gaat je nog altijd erg goed af zo te zien. Gewoon mee doorgaan. Is echt een ontspannende inspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow! Wat een prachtige tekening. Jaloers!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tineke, wat heb je Lisa mooi nagetekend. Wouw wat een talent. En geweldig dat het tekenen na zoveel jaren weer zo goed lukt. Wat fijn voor je. Het is echt een heerlijke ontspanning. En heel erg leuk dat de appel niet ver van de stam valt!!

  BeantwoordenVerwijderen