zondag 3 maart 2013

God op elk moment...


Dit plankje en met name de betekenis van deze waardevolle woorden... Het zegt me zo veel en doet me verlangen zo te willen leven.

In gedachten volg ik de stappen die ik zet; dat ik op mooie momenten de Here prijs en op moeilijke momenten Hem naarstig zoek. Op stille momenten Hem eerbiedig aanbid, op pijnlijke en onzekere momenten Hem vertrouw en elk moment, werkelijk élk moment Hem dank voor wat Hij mij geeft in dit leven.

'Bijna lijkt het - door het spiegelbeeld van mijn hart - dat ik met Hem praten kan, met een heldere blik op Hem gericht. Even is het net alsof Hij naast me zit.'

Maar het lijkt een legende; raadselachtig en ongrijpbaar, omdat het mij niet (lijkt te) lukken te handelen zoals ik in gedachten verlang. Gejaagd door het moeten en beteugeld door verwachtingen en door het 'onjuist' verdelen van prioriteiten kan ik er blijkbaar maar moeilijk naar handelen...

'Maar het verlangen is in het hart aanwezig alles met Hem te willen delen als met een dierbaar persoon in je leven.'

Kan ik inderdaad leven zoals het verlangen in mijn hart weerspiegeld; heel dichtbij God? Het verlangen is immers in het hart aanwezig...

Laat ik er precies achter komen hoe ik het verlangen in mijn hart kan laten spreken in mijn dagelijks leven:


 • Ik pak de Bijbel en lees zodra ik eraan denk. Ook onderweg kan ik mijn kleine zakbijbeltje pakken en - ook al zijn het maar enkele woorden - lezen.
 • Ik sluit mijn ogen of vouw alleen even mijn handen en geef aandacht aan wat ik in woorden met Hem wil delen.
 • Ik prijs Hem wanneer ik blij ben en deel met Hem de vreugde.
 • Ik zoek, vertrouw en dank Hem...

...alsof Hij naast me staat, mij aankijkt en zegt: '...Is er iets dat je Mij zeggen wil..?'

Op de afbeelding is het natuurlijk maar gewoon een wit plankje met de woorden erin gekerft. Maar soms lijken woorden pas meer tot leven te komen als ze op een 'andere' manier gelezen worden.


Hoe betrek jij God op elk moment in je leven?10 opmerkingen:

 1. eigenlijk net als jij denk ik!
  Wat een mooi plankje! Die zou ik zo wel in mijn huis willen ophangen! Heb je hem zelf, of is dit een algemene foto? Anders zou ik wel willen weten waar je die kunt kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had ik het plankje ook maar zelf! Helaas Loïs ;) Misschien kun je in het groot uitprinten en op een ander plankje plakken... ik ga t proberen :)

   Verwijderen
  2. ja dat is inderdaad een goed idee, leuk, kijken of het lukt!

   Verwijderen
 2. Dat plankje vind ik ook geweldig!
  Poeh, God elk moment en vooral in iedere situatie betrekken. Wat is dat moeilijk! Is het juist daarom ook niet bepaald eenvoudig om te geloven? Want de sleutel van ons geloof is vertrouwen op God toch? Daarom zei Jezus dat ons geloof moet worden als dat van de kinderen.
  Meestal zoek ik de stilte op. Voor een onderOnsje met de HEER.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi plankje inderdaad. Ik denk wel dat het uit onszelf niet lukt om dit te kunnen. Wanneer we Hem er om vragen zal Hij ons helpen om Hem te prijzen, te zoeken, te aanbidden, te vertrouwen en te danken.
  Mooi stukje Tineke, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn antwoord is niet origineel,ook ik vind je plankje erg mooi.
  Net als dit plankje helpt jou blog mij om in de stilte te komen, dicht bij de Heer in elke situatie. Dank je voor je blog. Maar vooral God voor deze gave.

  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi als woorden een eigen leven gaan leiden en een plekje vinden in je hart. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zeg. Je zou ter herinnering het plankje kunnen naschilderen en een mooi plekje geven in je huis. Was ik zelf maar zo creatief...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig!! Krijg gelijk zin om het na te maken... Misschien kan ik er dan gelijk een webshopje in starten :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie woorden op het plankje Tineke! Soms worden de woorden gekerfd in hout en soms in het hart ...

  BeantwoordenVerwijderen