woensdag 11 juli 2012

Geen vanzelfsprekende dankbaarheidHmm, het lijkt wel of ook mijn hoofd vakantie houd..;) Ik heb de laatste paar dagen even helemaal geen inspiratie...


~ ~ ~


Maar ik heb wel een paar puntjes van dankbaarheid die ik met jullie wil delen.
Hier volgen er een paar wat - persoonlijk, maar ook ons als gezin - weer rust, structuur en balans zullen geven:


1. Cees hoeft zich niet langer meer te 'vervelen', want hij mag weer aan de slag!
(Degenen die mijn berichten al wat langer volgen, weten wel waar ik het over heb;))
Het is dan wel niet helemaal wat....
Nee, laten we niet klagen, maar juist dankbaar zijn voor wat we hebben gekregen!


2. En de meiden, die komen straks ook goed terecht, daar gaan we gewoon van uit! Het zag er even naar uit dat we (voorlopig) geen opvang voor ze hadden op de dagen dat ikzelf naar het werk moet... maar de regeling die we - hopelijk - kunnen treffen, ziet er veelbelovend uit!En bescheiden, maar toch ook best een beetje trots, mag ik een stukje groei in mijn functie vieren. En zonder dat ik het hooghartig bedoel, vind ik het best leuk dat ik een stapje hoger heb kunnen klimmen. En het is best gezellig zo te werken met die collega's 'top' ambtenaren (en het zijn ook maar gewoon mensen..;)


~ ~ ~


Deze ontwikkelingen zijn voor mij eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend.
Het is voor mij persoonlijk juist wennen aan het gevoel dat het ook goed kan gaan (in het leven). Dat klink misschien wat onzeker of dat ik dingen niet goed zie, maar zo bedoel ik het niet. Als je ervaring na ervaring hebt dat je op je hoede moet zijn en meegetrokken wordt in een wirwar van gevoelens en situaties, dan wordt je voorzichtig en ga je dingen niet meer als vanzelfsprekend beschouwen. Het is dus absoluut niet zo dat ik mijn dankbaarheid 'zomaar' uit voor deze dingen. Het is juist, dat ik er echt intens dankbaar voor ben, omdat ik weet dat het ook anders kan. 

Ik kan wel op mijn knieen vallen en mijn Heer danken dat Hij, na zoveel gebed en ook nog eens op het allerlaatste moment, toch uitkomst geeft!! Toch die deur open heeft gedaan, en niet één deur, maar zelfs meerderen deuren!

Dank God dat Hij je niet vergeet!

Dank God, dat Hij een probleem niet direct oplost op de manier zoals jij die in gedachten had.
En misschien vind jij de manier van de 'oplossing' niet helemaal de juiste (het kon zegmaar wel wat origineler), als Hij een deur opent, dan doet Hij de juiste deur voor je open, de deur op de goede weg en niet een deur naar de verkeerde afslag.

En hoe ging die mooie spreuk ook al weer? Wie kan mij helpen, ik heb tevergeefts gezocht...

'Het uitzicht op de top van een berg zal nooit zo mooi zijn als je geen diepe dalen hebt gehad om te overwinnen.'


Ik hoop dat jij ook mooie punten hebt om dankbaar voor te zijn.
Ik gun het je van harte!

~ ~ ~

15 opmerkingen:

 1. Wat superfijn voor jullie dat er deuren opengaan! God vergeet je niet, Hij zorgt voor de uitkomst! En ondertussen heb jij het geloof daarin bewaard!
  Fijn voor Cees dat hij weer wat mag gaan doen (al is het niet helemaal zijn ding), fijn voor jou dat je een stapje hoger kan (gefeliciteerd!) en ook rustgevend dat het goedkomt met de opvang van je meiden! Het is jullie gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Annemieke, na een paar keer 'minder leuke' berichten mogen er ook leuke berichten komen he!

   Verwijderen
 2. Ik sluit me helemaal aan bij de woorden van Annemieke. Mooi om te lezen Tineke!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen inspiratie noem je dat? Bedenk dan dat je met dit blog anderen wel inspireert en stimuleert! Fijn dat er oplossing komen op momenten dat het er echt toe gaat doen. Gefeliciteerd met de zegen die jullie ervaren
  Wij staan aan het begin van het traject waarop het lijkt dat deuren gesloten gaan worden, maar jouw blog stimuleert hoopvol te blijven bidden en de rust te bewaren!Gelukkig ervaren we nu nog de rust om onze hand in God's hand te leggen en ons te laten leiden als een kind. Dank voor je fijne woorden in dit blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie Janet. Ik hoop dat jullie in jullie omstandigheden God Zijn liefdevolle nabijheid en leiding mogen (blijven) ervaren. Als deuren echt gaan sluiten kom je in een strijd; leren loslaten en op God vertrouwen, en dat is niet 'makkelijk' wanneer je echt in de put zit. Maar blijf altijd omhoog kijken, want daar komt je kracht vandaan die je nodig hebt!

   Verwijderen
 4. Hallo,
  Oktober 2010 kwam mijn man voor 50% in de WW. In december overleed zijn moeder. Die was al maanden min of meer aan haar stoel gebonden. Hij kon wel heel vaak bij haar langs zodoende. Zo kan zoiets achteraf ook een zegen zijn. In juni 2011 stuitte hij op een fulltime baan. Is toch een 'wonder' op die leeftijd (55 jr)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat hij weer een baan mocht krijgen, inderdaad een wonder, want zo snel vind je geen baan weer en zeker niet op die leeftijd. Mijn man is tegen de 40 en had (na ernstig ziek te zijn geweest) al twee jaar geen werk, terwijl hij daarvoor gewoon een goede baan had. Zo ineens kun je voor problemen komen te staan, maar gelukkig gaan ze ook weer voorbij!

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Tineke, ik zag dat je mijn blog bent gaan volgen. Graag volg ik je terug. Dsnkbaar voor de trouw van de Here ondanks onze tekortkomingen. Een hartelijke groet,
  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het volgen van mijn blog en je reactie!

   Verwijderen
 7. Heb ik punten van dankbaarheid? Hoeveel wil je er hebben? Geen dag zonder mensen om mij heen die van mij houden, geen dag zonder een bed om in te slapen, zonder kleren om te dragen, zonder een dak boven mijn hoofd, zonder voedsel om te eten, water om mij te wassen geen dag zonder....
  Bovenal: geen dag zonder dat er een grote God is die eindeloos meer geduld met mij heeft dan heel de wereld zou kunnen opbrengen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn absoluut punten om dankbaar voor te zij;. de dagelijkse dingen die we hebben, maar wat al gauw zo vanzelfsprekend lijkt. Dank voor je reactie Peter!

   Verwijderen
 8. Zo fijn dat Cees weer een baan heeft en hij weer een plek in de maatschappij mag innemen en dat jij je gewaardeerd voelt op je werk.
  En ik ben zo dankbaar dat jullie op God bleven vertrouwen ondanks alle tegenslag.

  liefs mam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je een reactie hebt achter gelaten mam. Fijn dat je daar dankbaar voor bent!

   Verwijderen