vrijdag 20 april 2012

De Genadeplaats


Ik zit de afgelopen dagen wat minder achter de pc en ben wat meer gaan lezen. Het is goed om nieuwe inspiratie op te doen door te lezen wat anderen je willen vertellen. Net als dat ik graag blogs van anderen lees, zo lees ik ook graag boeken. Momenteel ben ik een heel inspirerend boekje aan het lezen, dat heet: De Diepe Plaats...

DE DIEPE PLAATS
waar niemand komt
van Jill Briscoe
Eigenlijk hoop ik dat je het boekje kent, in de kast hebt staan en zelfs hebt gelezen. Zo niet, dan wil ik het je echt van harte aanbevelen. Het is een boekje om steeds weer even te pakken en in te bladeren. of gewoon, genietend in een keer uit te lezen. Je vind er bemoediging, liefde, hoop en nog veel meer. (Het zijn wel boekjes gericht op vrouwen. Voor mannen die graag een inspirerend boek willen lezen is 'De ongetemde man' geschreven door John Eldredge wellicht een goed idee - volgens mijn man dan).
Jill schrijft op een manier dat je er makkelijk beelden bij kunt maken, dat leest lekker weg en blijft ook nog eens heel lang hangen.
Een fragment uit het boekje ‘De Diepe Plaats’ hoofdstuk 'De Genadeplaats' gaat als volgt:

Ik rende naar de plaats waar niemand komt en daar was Hij. Hij wachtte op mij.
‘Waar ben je geweest?’ Vroeg Hij me.
‘Ik was op de ondiepe plaatsen, waar iedereen leeft,’ antwoordde ik. Ik wist dat Hij het wist. Hij wilde alleen maar dat ik zou toegeven dat ik te druk was geweest met me druk te maken.
‘Ik raak uitgeput…,’ begon ik.
‘Uiteraard,’ zei Hij. ‘Ik heb je al een tijdje niet gezien.’
Hij ging op de treden van mijn ziel zitten - in de Diepe Plaats waar niemand komt - en glimlachte naar me. Engelen zongen; een lichtstraal verjoeg de schaduwen en verlichte mijn alledaagse dag. Ik glimlachte terug.
Ik ben zo’n dwaas…’
‘Shhh…’ zei Hij, terwijl hij zijn vinger tegen mijn lippen hield. Hij raakte mijn opgejaagd hart aan. Het schrok op en stond bijna stil. Mijn geest nestelde zich in die nabijheid in de Diepe Plaats waar niemand komt. 
Mijn ziel sprak en toen: Hij antwoordde met woorden die muziek overtroffen. Waar ‘ter wereld’ was ik toch geweest, terwijl de ‘hemel’ wachtte. Wat een genade!
Ik ben enorm geïnspireerd door het lezen van dit boekje. Nu ik het boekje lees maakt het dat ik steeds meer en meer naar God toe wil gaan, en steeds liever naar die diepe plaats van mijn hart om Hem daar te zoeken en aan Zijn voeten te rusten, met Hem te praten en gewoon, bij Hem te zijn...
Andere inspirerende boekjes die ze heeft geschreven zijn :

GODS VOORDEUR
Persoonlijke ontmoetingen


~~~~~~~~~~~~~
DE TUIN VAN GENADE
Schatten uit het Gouden Boek

~~~~~~~~~~~~~~
DANSEND GELOOF
Gesprekken in goed gezelschap

~~~~~~~~~~~~~
Veel leesplezier gewenst!

6 opmerkingen:

 1. Klinkt wel erg goed ja zo te horen een mooi symbolisch werkje vol inspiratie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk raakt dat stukje me heel erg! Ik ga volgende week eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, dat is mooi, dat citaat. Spreekt me erg aan, ga ik even goed onthouden. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben geen vrouw.. maar lijkt me ook erg bemoedigend boekje!
  Heel mooi en teder geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb 'Gods voordeur' meerdere keren gelezen. Erg mooi..echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen